Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Şubat Ayı Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı’nda kentin güvenlik alanındaki güncel verilerini paylaştı.
Toplantıda, düzensiz göçle mücadele, çocuk koruma tedbirleri ve dilencilikle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar ele alındı.
Düzensiz göçle mücadelede son durum aktarıldı
Eskişehir’de geçici koruma altındaki yabancı sayısının 6 bin 723 olduğu belirtilirken, ikamet izniyle kalan yabancı sayısının ise 7 bin 541 olduğu açıklandı. Göçmenlere yönelik denetimlerin sürdüğü ve gerekli işlemlerin titizlikle yapıldığı vurgulandı.
5 aileye yazılı ihtarda bulundu
Kentte Şubat ayında sokakta çalıştırıldığı veya dilendirildiği tespit edilen 9 çocuk için harekete geçildi. 7 çocuk hakkında koruma tedbiri uygulanırken, 5 aileye yazılı ihtarda bulunuldu. Ayrıca, 7 çocuğun eğitim hayatına kazandırılması amacıyla eğitim ve öğretim tedbiri alındı.
Kentte 38 dilenci tespit edildi
Şubat ayı boyunca yapılan çalışmalar kapsamında, kentte 38 dilenci tespit edildi. Bunlardan 32’sinin Eskişehir’de, 6’sının ise başka illerde ikamet ettiği belirlendi. Yapılan denetimler sonucunda kamuya aktarılan gelirin 6 milyon 647 bin 55 TL olduğu açıklandı.
Vali Hüseyin Aksoy, güvenlik önlemlerinin kararlılıkla sürdüğünü belirterek, Eskişehir’in huzur ve güvenliği için çalışmaların aralıksız devam edeceğini ifade etti.