Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu’nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları paydaşlığında düzenlediği ve Türkiye’nin bir ay süren en uzun soluklu Liselerarası Tiyatro Şenliği olan 9. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği, muhteşem bir ödül töreni ile sona erdi. Ünlü tiyatro sanatçılarının katılımıyla gerçekleştirilen gece, renkli görüntülere sahne oldu.

12 lisede öğrenim gören 490 öğrencinin sahnelediği oyunların yarıştığı 9. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği görkemli bir ödül töreni ile final yaptı. Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde usta tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy’un anısına düzenlenen ödül törenine, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisi Burhanettin Elçi, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Tolga Tümer, usta tiyatrocular Zihni Göktay, Hikmet Körmükçü, Hazım Körmükçü, Mustafa Gültekin, Metin Beğen ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Eskişehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu bu yıl 3 bini aşkın seyirciye ulaşan Tiyatro Şenliği’nin ödül gecesiyle taçlandırıldığını söyleyerek, şenliğe katılan tüm öğrencilerin gönüllerin birincisi olduğunu vurguladı. Kapanoğlu ” Bu yıl şenliğimizi ne yazık ki geçtiğimiz yıllarda aramızdan ayrılan değerli sanatçımız Ferhan Şensoy anısına düzenledik. Sanatsever hemşehrilerimizin tiyatro sanatına olan ilgisi hem bizleri hem de gençlerimizi de oldukça teşvik ediyor. Bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve bizlere bu imkânları sağlayan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Başta Olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Şehir Tiyatrolarımıza, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine, gönüllülerimize teşekkür ediyorum.”dedi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen ise ödül töreni açılışında yapığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk'ün `sanatsız bir toplumun hayat damarları kesilmiş demektir´ sözünü hatırlatarak, "Sanatın yayılması için bu konuda sizlere son derece başarılı bir şekilde hizmet eden Eskişehir Kent Konseyi'mize, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bugünkü ve gelecekte alacağınız başarılarınızı kutlamak için o pak alınlarınızdan öpüyorum" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE “LÜKÜS HAYAT”I SÖYLEDİ

Ödül vermek için sahneye usta tiyatro sanatçısı Zihni Göktay, öğrencilerle birlikte 'Lüküs Hayat' müzikalinin aynı adı taşıyan şarkısını söyledi. İnsana insanı, insanla anlatan mesleği yapmaktan gurur duyduğunu anlatan Göktay, " Tiyatro hep olsun. 81 ilimizde her gece bir perde açılsın. Güzeldir, iyidir, faydalıdır. Eğlenceli ve faydalıyı bir arada sunmak lazım. Tiyatro hayatın bir aynasıdır, biz onu yansıtmaya çalışıyoruz. Bol tiyatrolu, özgür tiyatrolu günler diliyorum" ifadelerini kullandı.

'GENÇLERİ GÖRÜNCE ÇOK MUTLU OLDUM'

Tiyatro şenliğine yoğun ilgi gösteren gençleri gördüğünde çok mutlu olduğunu söyleyen Hikmet Körmükçü ise " Türkiye'nin geleceği adına sanatla, sporla, kültürle uğraşan gençler Türkiye'nin geleceği zaten. Burada çok güzel bir atmosfer var, çok duygulandım. Hatta buraya yerleşmeyi bile düşünüyorum.”dedi.  ‘Sahne tozunu yutmak çok farklı ve özel bir durumdur’ diyen Hazım Körmükçü ise gençlere tiyatroyu bırakmamalarını söyledi.

“SADECE TİYATRO DEĞİL, MÜZİSYENLERLE DE ÇOK GÜZEL BİR ORGANİZASYONDU”

Ferhan Şensoy’un gençlere çok önem verdiğini ifade eden Ferhan Şensoy Ortaoyuncular Tiyatrosu Müdürü tiyatro sanatçısı Mustafa Gültekin "Gençlerin bu kadar coşkulu olması ayrı bir şey, gençlerin bu kadar önlerini açıcı bir organizasyonun düzenlenmesi çok farklı bir şey. Bunlar çok önemli noktalar. Burada müthiş bir coşku var. Bunları görmek çok moral verici. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak isterim. Nefis bir sahne vardı. Sadece tiyatro değil, müzisyenlerle çok güzel bir organizasyondu." dedi.

Törende aralarında Ferhan Şensoy Özel Ödülünün de yer aldığı 16 farklı kategoride öğrencilere ödüller verildi.

Gecede verilen ödüller şöyle:

Ferhan Şensoy Özel Ödülü – Fatih Fen Lisesi – Yanlışlıklar Güldürüsü

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Özel Ödülü: Atatürk Lisesi-Fazilet Eczanesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Ödülü – Süleyman Şah Anadolu Lisesi – Ocak

Eskişehir Kent Konseyi Özel Ödülü – Özel Birey Anadolu Lisesi – Ah Şu Gençler-2

En İyi Oyun Ödülü – 19 Mayıs Anadolu lisesi - Saatleri Ayarlama Enstitüsü

En İyi Dekor Tasarımı Ödülü- Hüseyin Erçelebi Anadolu Lisesi – Türkmen Düğünü

En İyi Kostüm Tasarımı Ödülü- Gelişim Okulları – Scapin’in Dolapları

En İyi Işık Tasarımı Ödülü – Kenan Yalçın Anadolu Lisesi – Mendilimde Gül Oya

Özgün Oyun Ödülü - Özel Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik

Anadolu Lisesi – Kablolu Çocuklar

Jüri Özel Ödülü – Özkan Acar--- Jüri Özel Ödülü- Özer Bilgiç

En İyi Yönetmen Ödülü- Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi – Kurtuluşun Kadınları-Kutan Gökkaya

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü – Süleyman Şah Anadolu Lisesi – Ocak – Anne Rolü ile Rüveyda Rahmi

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü – 19 Mayıs Anadolu Lisesi – Saatleri Ayarlama Enstitüsü– Hayri Rolü – Faruk Yavuz

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü – Şehit Fazıl Yıldırım Anadolu Lisesi – 0 Noktasından Z Kuşağına – Temizlikçi İbrahim Rolü ile Uğur Yükkaldıran

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü – Salih Zeki Anadolu Lisesi – Keşanlı Ali Destanı – Madam Olga rolü ile Eda Özdamar