(D. 1879 Ergiri-Arnavutluk - Ö. 31.08.1932 Eskişehir)

Ömer Lütfü Bey, 3 Mayıs 1903 tarihinde İstanbul Eczacı Mektebi'nden mezun olarak 14 Temmuz 1904 tarihinde eczanesini Eskişehir il merkezindeki Çarşı Köprüsü üzerinde açmıştır. Kendisi Eskişehir'de eczane açan ilk Müslüman eczacıdır. 2 Ağustos 1905 tarihinde polis komiseri Neşet Bey ve diş tabibi Jozef Efendi ile birlikte katıldığı bir kurtarma operasyonunda gösterdiği başarı nedeniyle "Tahlisiye Madalyası" ile ödüllendirilmiştir. Fransızca, İtalyanca ve Rumca bilmektedir. Ömer Lütfü Bey 12 Ocak 1907 tarihinde Eskişehir Belediye Eczacısı sıfatıyla Fransa'da düzenlenen bir sergiye katılmış ve bir ödül almıştır. 15 Temmuz 1908 tarihinde 3. dereceden devlet madalyası ile ödüllendirilmiştir. 25 Eylül 1908 tarihinde Marsilya Eczacılık Sergisi'ne gönderdiği şuruplardan mütevellit madalya almıştır. 1911 yılında Hürriyet ve İtilaf Partisi'nin Eskişehir Şubesi kurucularından biri olmuştur.

I. Dünya Savaşı'nda bilinmeyen bir süre Arnavutluk'a giden ve 1919 yılında tekrar Eskişehir'e dönen Ömer Lütfü Bey, Kurtuluş Savaşı boyunca gönüllü olarak Eskişehir hastanelerinde ve Hilal-i Ahmer'de görev almıştır. Bu süreçte kendisine Türk Tayyare Cemiyeti'nden bir madalya verilmiştir. Savaşın son günlerinde geri çekilen Yunanlıların şehri yakması sebebiyle eczanesi tahrip olmuş, savaş sonrasında Sakarya Caddesi'nde yeni eczanesini açmıştır. Ömrünün sonuna kadar bu eczanede bulunan Ömer Lütfü Bey'in vefatından sonra eczanesinin yönetimi eşi Hidayet Hanım tarafından verese ile gerçekleştirilmiştir. 1944 yılında kendisi gibi İstanbul Eczacı Mektebi'nden mezun olan oğlu İskender Bey, eczanenin sorumluluğunu almıştır. Eczane 3. nesilden eczacı olan torunu Ömer Bey'in İstanbul'a taşınması sebebiyle 1975 yılında kapatılmıştır.

Eskişehir eczacılık tarihine damga vuran Ömer Lütfü Bey, şehri için gerçekleştirdiği gönüllü faaliyetler sayesinde hem birçok madalyaya layık görülmüş hem de şehirde saygıyla anılmıştır.