Eskişehirli Araştırmacı Yazar Doç. Dr. Günseli Naymansoy, 8 Ekim 2021 tarihinde vefat eden Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Seber'in vefatı dolayısıyla hazırladığı yazıda, Sayın Seber ile ilgili çok önemli bir bilgi paylaşmıştır. Buna göre çalışma arkadaşlarıyla beraber tanımladıkları nadir bir kemik hastalığı John Hopkins Üniversitesi'ne bağlı OMIM adlı kurum tarafından numaralandırılarak "Günal Başaran Seber Sendromu" adıyla literatüre girmiştir.
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEU) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Prof. Dr. Sinan Seber sendroma ismini veren Prof. Dr. İzge Günal bu konu ile ilgili olarak şunları söylemiştir:
"Prof. Dr. Sinan Seber ve emekli genetik uzmanı Prof. Dr. Nurettin Başaran isimli hekimlerle birlikte ismimizin anıldığı bir hastalık var. John Hopkins Universitesi'ne bağlı OMIM adı verilen bir kurum dünya çapında tüm bilimsel yayınları tarıyor. Yeni bir hastalığın bulunduğuna dair bir çalışma varsa buna numara vererek on-line ortamda yayınlıyor. Kurum 1993 yılında kod numarası verdi ve internette yayınladı. Kod numarası vermeleri yeni bir hastalık olarak kabul edilmesi anlamına geliyor. Kurumun 'Günal Seber Başaran Sendromu' olarak verdiği hastalık kapsamında benekli kemik hastalığının, gözyaşı kanallarıyla bağlantısı olduğunu ortaya çıkardık. Benekli kemik hastalığı varsa, gözyaşı kanallarında tıkanıklık oluyor ya da bunun tam tersi durum söz konusu. Bu çalışmamız kapsamında ortaya çıkardığımız bu bağlantıyla uluslararası alanda bu sendrom benim de dahil olduğum üç hekimin soyadını alarak yer buldu.
Uzun yıllar birlikte görev yaptığı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Göktürk'ün sayın Seber için ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir salonunda düzenlenen cenaze töreninde şöyle bir anekdot paylaşmıştır: "Prof. Dr. Sinan Seber, Türkan Şoray'ın 1972 yılında "Cemo" filmini çekerken meydana gelen boyun travmasını tedavi eden ekipte yer alması nedeniyle tanınıyordu ve fakülteye gelmeden önce ünü gelmişti."