MTA’nın yayımladığı Diri Fay Haritası’na göre, Türkiye genelinde 45 ilde 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek 485 diri fay hattı bulunuyor.

Bu durum, Türkiye’nin deprem riski altında olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Deprem riskine karşı yapılaşma politikalarının güçlendirilmesi ve özellikle fay hatlarının geçtiği bölgelerde zemin etüdlerinin yapılması büyük önem taşıyor.


İşte en az ve en çok risk taşıyan iller...

EN AZ RİSKLİ BÖLGELER

Deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grup iller ise Sinop, Giresun,Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman olarak açıklandı.


ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Üçüncü derece riskli bölgeler ise Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Urfa, Mardin, Kilis, Adana, Antep, Maraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir’i kapsıyor.


İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

İkinci derece riskli bölgeler arasında ise Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Maraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Ağrı ve Çorum gibi birçok il var.


BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Diri Fay Haritası’na göre, İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta,Uşak, Bursa, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkâri, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt gibi iller birinci derece riskli bölgeler arasında bulunuyor.

Kaynak: Ekonomim.com

Kaynak: Haber Merkezi