Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık sektöründe üreticilere verdiği desteğin yanı sıra, yerel tohumun yaygınlaştırılması için de önemli çalışmalar yürütüyor. Yerel Tohum Merkezi'nde üretilen tohumlar, Türkiye’nin farklı bölgelerinde düzenlenen tohum takas şenliklerinin ardından Eskişehir il sınırları içinde de dağıtılacak. Dağıtımlar 20 Şubat’ta başlayarak 22 Mart’a kadar sürecek.

Büyükşehi̇r Beledi̇yesi̇ Tohum Takas Günleri̇ Başliyor (3)

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, yerel tohumun tarımsal çeşitliliği koruma ve sağlıklı bir gelecek bırakma adına büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Yerel tohum ile üretim yapan veya yapmak isteyen tüm hemşehrilerimi 20 Şubat – 22 Mart tarihleri arasında dağıtım noktalarımıza bekliyorum” dedi.

Tohum takas günleri kapsamında, 20 Şubat’ta Mahmudiye, 21 Şubat’ta Beylikova, 22 Şubat’ta Mihalıççık, 24 Şubat’ta Seyitgazi, 26 Şubat’ta Sivrihisar, 27 Şubat’ta İnönü, 28 Şubat’ta Sarıcakaya, 1 Mart’ta Alpu, 3 Mart’ta Günyüzü, 6 Mart’ta Mihalgazi, 13 Mart’ta Han ve 14 Mart’ta Çifteler ilçelerinde ilçe pazaryerlerinde tohum dağıtımları yapılacak. Saat 10:00 ile 12:00 arasında gerçekleştirilecek dağıtımlar, vatandaşlara yerel tohumları temin etme imkânı sunacak.

Büyükşehi̇r Beledi̇yesi̇ Tohum Takas Günleri̇ Başliyor (1)

Kent merkezinde ise Üretici Marketleri’nde 11, 18 ve 22 Mart tarihlerinde saat 10:00 ile 16:00 arasında tohum takas etkinlikleri düzenlenecek. 

Kaynak: Bülten