Eskişehir’de sabah saatlerinde , Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınavının yapıldığı gün yaşanan bir otobüs krizi, hem öğrencileri hem de vatandaşları mağdur etti. Çukurhisar-Odunpazarı güzergahında sefer yapan 58 numaralı otobüs, saat 08.10’da yaşanan gerginlik nedeniyle uzun süre hareket etmedi.
İddiaya göre, yoğunluk nedeniyle dolu olan otobüste, bir yolcunun Eskişehir Kartında bakiye olmaması nedeniyle araç içinde kart yükleme yapması üzerine otobüs şoförü sert tepki gösterdi. Şoförün yüksek sesle bağırarak yolcuyu indirmeye çalıştığı ve ardından otobüsü durdurarak seferi aksattığı belirtildi.
Şoförün yüksek sesle bağırarak yolcuyu indirmeye çalıştığı ve ardından otobüsü durdurarak seferi aksattığı iddia edildi. Olayın büyümesi üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi.
Ancak jandarma ekiplerinin müdahalesine rağmen, otobüs şoförü uzun süre ikna edilemedi ve aracın hareket ettirilmediği söylendi.
Eskisehir.net haber merkezine ulaşan bir vatandaş şu ihbarda bulundu,
Bugün, 19 Nisan Cumartesi, Çukurhisar-Odunpazarı güzergahı 58 numaralı otobüs saat 08:10 seferinde yaşanan olay. AÖF sınavı varken, insanlar hastaneye ve işlerine yetişmeye çalışırken, bir yolcunun kartında bilet kalmadığı için otobüste yükleme yaparken şoförün bağırıp yolcuyu indirmeye çalışmasıyla başladı. Otobüsü durdurup hareket etmedi, jandarma olaya müdahale etmesine rağmen otobüs şoförü ikna edilemedi. Köy halkı, öğrenciler büyük mağduriyet yaşadı.