Eskişehir'de düzenlenen protesto gösterileriyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ve Cumhurbaşkanına hakaret suçlarını işledikleri belirlenen 14 kişiden 12’si sabah saatlerinde düzenlenen polis operasyonuyla gözaltına alındı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyon, kent genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Hakkında yakalama kararı çıkarılan kişilerin, izinsiz gösterilere katıldıkları ve Cumhurbaşkanına yönelik hakaret içerikli ifadeler kullandıkları belirlendi.

Gözaltına alınan şahıslar, Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınırken, firari durumda olan 2 kişi için arama çalışmaları sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı