Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) bünyesinde görev yapan sağlık çalışanlarının talep, öneri ve beklentilerini değerlendirmek amacıyla düzenlenen Kurum İdari Kurulu (KİK) toplantısı, önemli başlıklarla gerçekleştirildi. Her 6 ayda bir düzenli olarak yapılan toplantıya bu dönem Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal da katılarak, sağlık çalışanlarının sahadaki güncel sorunlarını ve çözüm önerilerini yetkililere sundu.
Toplantıda personel atamaları, iş yükü dağılımı, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve yemekhane hizmetleri gibi sağlık çalışanlarının günlük yaşamını doğrudan etkileyen temel konular görüşüldü. Başkan Köksal, sorunların çözümü için hızlı ve somut adımlar atılması gerektiğine vurgu yaparak, yapıcı ve çözüm odaklı bir yaklaşım sergiledi.
Sağlık çalışanları için önemli bir gelişmeyi de duyuran Hasan Hüseyin Köksal, muayene önceliği uygulamasının kısa süre içinde hayata geçirileceği müjdesini verdi. Ayrıca personelin günlük ihtiyaçlarını daha konforlu bir şekilde karşılayabilmesi için inşası devam eden yeni yemekhane binasında sona yaklaşıldığını ve bu alanın çok yakında hizmete açılacağını ifade etti.
Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Köksal, Sağlık-Sen olarak üyelerinin haklarını korumaya devam edeceklerini belirterek, “Sağlık çalışanlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Sorunlarını her platformda dile getirmekten ve çözüm arayışlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemiz, sağlık emekçilerine daha adil, güvenli ve insani çalışma koşulları sunmak içindir” dedi.