Son olarak TFF tarafından Anadolu Üniversitesi- Efeler 09 Play-Off maçının Atatürk Stadına verilmesiyle ilgili çıkan kriz var.
Bu konuya birazdan değineceğim.
Daha önce yazdığım ve kullanmak istemediğim köşe yazımı bu vesile ile sizlerle paylaşmak ve son gelişmeleri değerlendirmek istiyorum.
*
‘Rant Havuzu’ başlığı ile Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki havuzlarda yaşanan bazı olayları ayrıntıya girmeden yazmıştım.
Bu yazı sonrası birçok telefon geldi ve yaşananların daha buz dağının görünen yüzü olduğunu anlattılar. Personele yapılan baskılar, sürgünler, müsabakalara yapılan görevlendirmeler. Daha neler neler!
Yazmaya kalksam yılın 365 günü yetecek malzeme çıkar.
*
‘Rant havuzu’ yazısından sonra Valiliğin resmi sayfasından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ilgili bir paylaşım yapıldı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz “Gençlik ve Spor Şehri Eskişehir” için çalışıyor başlığı ile servis edilen haber kurumun bir yıllık faaliyetlerini içeriyor.
*
Yapılan açıklamaya göre
Gençlik ve Spor İl müdürlüğü Gençlik Hizmetleri birimine bağlı 8 gençlik merkezi ve 3 genç ofisi tarafından gençlik kampları, sosyal sorumluluk projeleri, kültür sanat yarışmaları, deney teknoloji atölyesi ve açılan çeşitli kursların yer aldığı; 10 Bin 280 faaliyet yapılmış ve 140 binden fazla kişi bu faaliyetlerden yararlanmış.
Yanlış okumadınız 140 binden fazla kişi… Yani bir yılda yapılan 10 bin 280 faaliyeti 365’e bölersek, günde 28 faaliyet ortaya çıkıyor.
*
Aslında kaç kişinin bir yıl boyunca bu faaliyetlerden yararlandığını biliyorum. Aynı kişilerle yapılan faaliyetleri toplayıp, 140 bin kişi diye servis etmek sadece ‘şu kadar kişi’ yerine ‘kişi’ yazılarak yapılan rakamsal bir oyun.
*
Basın bülteninde yer alan diğer açıklamaya geçelim.
Kurumun kadrolu 82 antrenörü, 12 de ders ücreti karşılığı çalışan olmak üzere toplam 94 antrenörü var. Bunların 45 bin 694 sporcuya hizmet verdiği yazılmış. Bu kadar sporcuya hizmet verildiyse, sporcular ve başarı nerde? O ayrı bir konu!
Kurumun bünyesindeki antrenörlere gelelim. Daha 10 yıl önce şimdiki gibi 94 antrenör, modern spor salonları ve tesisler yoktu.
Eskişehir sporuna damga vurmuş aklıma gelen yani unutulmazlar arasına giren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri Judo Ahmet Kambur, Okçuluk İzzet Avcı, Tekvando Hakkı Ünal, İsa Şahin, Masa Tenisi Tunay Coşkun, Karate Sami Toğay, Eskirim Mustafa Uslular, Atletizm Muammer Daldaban, Gökhan Dede, Bülent Uzun, Ufuk Ustuna, Cimnastik Kadir Büyükmehmetoğlu, Halter Mücahit Yağcı, Güreş İbrahim Ünalsoy, Mehmet Akyol, Basketbol Servet Aksoy, Voleybol Kazım Tokat, Bilek Güreşinin efsane ismi Şener Arslan. Toplasan 20 antrenör her yıl 10 binlerce sporcu yetiştirir, Eskişehir’in adını ulusal ve uluslararası arenalarda başarıyla temsil eder sayısız şampiyonluklar ve dereceler elde ederdi.
*
Her yıl ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren yüzlerce sporcuya tören düzenlenir ve ödüller dağıtılırdı. Bu sporcular ve antrenörleri Eskişehir Valiliği tarafından spor malzemesi ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilirdi.
Ne yazık ki şehrin spora hizmet etmesi gereken kurumu, spordan o kadar uzaklaştı ki, başarıdan söz etmek neredeyse imkansız.
*
Basın bültende ne olduğunu tam anlayamadığım, günlük ortama yapıldığı iddia edilen faaliyet rakamların içinden çıkamadığım o kadar çok faaliyet yapıldığı yazılmış ki, kafam karıştı.
Faaliyet, faaliyet, faaliyet kelimesine takılı kaldım. Açıkçası bu kadar faaliyet kelimesini yazmaktan rahatsız oldum.
Her neyse; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne İYİ FAALİYETLER…
*
Gelelim dün yaşanan son gelişmelere. TFF 3. Ligde şehrimizi temsil eden profesyonel ligdeki tek futbol kulübümüz Anadolu Üniversitesi, koca sezon sel felaketi nedeniyle sentetik zemini adeta betonlaşan ESOGÜ Stadında oynadı ve gıkı çıkmadı.
Sezonu Play-Off hedefi içinde tamamladı. Önceki günde deplasmanda İzmir temsilcisi Karşıyaka’yı eleyerek adını 2.tura yazdırdı. Bu bile tarihinde ilki yaşayan Anadolu için büyük başarı.
*
ESGÜ Stadının zeminin bozuk olması yüzünden Üniversitenin talebi doğrultusunda Futbol Federasyonu, 2. turda Aydın temsilcisi Efeler 09 kulübü ile eşleşen Anadolu Üniversitesi’nin 6 Mayıs Pazartesi günü oynayacağı karşılaşmayı, gece maçı olduğu için Atatürk Stadına verdi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü ise, stadı pazartesi günü bakıma aldıracağım diyerek vermedi. İki gün boyunca müdürün stadı vermesi için ikna çalışmaları sürdü. Sonunda siyasilerin baskısı sonucu stadyum verildi.
*
Bu konuyla ilgili söyleyecek o kadar çok şey var ki, ne desek boş.
Yapılan bunca modern tesise ve imkana rağmen son yıllarda Eskişehir’e atanan Gençlik ve Spor İl Müdürlerinin ne yaptığı, daha doğrusu yapmadığı ortada.
*
Eskişehir sporu dibe vurmuş durumda. Kulüpler, sporcular kendi imkanları ve buldukları desteklerle yaşamaya, başarı kazanmaya çalışıyor.
*
Görünen o ki, Gençlik ve Spor İl Müdürünün Eskişehir sporu adına yapacak bir şeyi kalmamış. Hazır gitmeyi de kafasına takmışken, yolu açık olsun demekten başka bir şey demek olmaz…
İyi faaliyetler!
Sanırım Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü şehirden sıkıldı ve gitmek için fırsat kolluyor. Hakkında her gün yeni şikayetler ve personel ile yaşadığı sorunlar gündeme geliyor.
Kaynak: Murat Dağtekin
Yorumlar