Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Rodoplu, kalp damarlarının akımını 5 dakikada ölçen, kalp içinde, kalp kapaklarında, kalpte ritim bozukluğu olup olmadığını ve oluşum nedenlerini belirleyen cihazla hastaların gereksiz yere anjiyo olmasına, stent takılmasına, by-pass olmasına gerek kalmadığı söyledi. Ayrıca hastanın ilaçla, gelişmiş ameliyatsız cihaz tedavileriyle, anjiyo grafik yöntemlerle ya da by-pass ameliyatı ile tedavi edilmesinin gerekip gerekmediğinin detaylı olarak analiz edildiğini anlatan Rodoplu sözlerine şöyle devam etti;
"By-pass ameliyatı olmuş ya da stent takılmış, kalp krizi geçirmiş hastaların da kalp fonksiyonlarının takibinde, tekrar kalp krizi geçirmelerinin önlenmesinde, yapılmış bypass damarlarının takılmış stentlerin açık kalmasının sağlanmasında da oldukça faydalıdır. Bu hastalarda tekrar anjiyo grafik yapılması gerekliliğini de ortadan kaldırır. Aynı uygulama yakın zamanda beyin damarları da içinde uygulanmaya başlanacaktır. Kansız by-pass teknolojisi cihazlarla artık hastalar by-pass olmadan ya da stent takılmadan tedavi edilebiliyor. Kalpte tıkalı damarların içinden kan akışkanlığını normal hale getiren, kalbin kanlanmasını kalbin içinde yeni kılcal damarlar oluşturarak, kalbin çalışma fonksiyonlarını güçlendirip kalp kaslarının güçlenmesini sağlayan kalbin performansını arttıran, kalp yetmezliği hastalarının by-pass olmadan ve stent takılmadan iyileşmesini sağlayan, kalbin kendi içinde kalp kapaklarının bozulmalarını düzelten bu sistemle hastalar hem kalple ilgili göğüs ağrısı, nefes darlığı, vücutta ve bacaklarda ödem, halsizlik, yorgunluk şikayetlerinden hızlı bir şekilde kurtuluyor hem de ameliyat olmalarına gerek kalmıyor. Ayrıca mutlaka by-pass ameliyatı olması gereken yada stent takılması gereken hastalar eğer yüksek riskli grupta ise müdahale ve operasyon açısından o hastaların da ameliyatsız olarak en iyi tedavisi bu kansız by-pass cihazıdır."
Kalp krizi riskini 5 dakikada öğrenmek mümkün!
Yapay zeka ile artık anjiyo yapmadan bir insanın kalp krizi geçirme riski bulunup bulunmadığını 5 dakika içinde tespit etmenin mümkün olduğunu söyleniyor.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Yorumlar