Fahiş aidatlarla mücadele eden kiracılar için umut verici bir gelişme yaşandı. Tüketici Konfederasyonu Hukuk Komisyonu (TÜKONFED) Üyesi Avukat Baki Öztürk, kiracıların site aidatlarından kiraları kadar sorumlu olduğunu açıkladı. Bu açıklama, özellikle büyük şehirlerde yaşayan ve yüksek aidatlarla boğuşan kiracılar için sevindirici bir haber oldu.
Kiracılar İçin Yeni Bir Dönem mi Başlıyor?
Avukat Baki Öztürk'ün açıklamasıyla birlikte, kiracılar için aidat ödemelerinde yeni bir dönem başlıyor olabilir. Artık kiracılar, ödedikleri kira bedelini aşan aidatlardan sorumlu tutulmayacaklar.
Avukat Öztürk'ten Açıklamalar
Öztürk, “(Kiracılar) Örneğin, 20 bin lira kira ödedikleri bir yerde 30 bin liralık aidat biçildiyse buradaki 10 bin liradan sorumlu değiller” diyerek konuyu netleştirdi. Bu açıklama, kiracıların aidat konusundaki haklarını daha iyi anlamalarına yardımcı olacak.
Yüksek Aidatlara Karşı Hukuki Çözümler
Öztürk, her yıl olağan genel kurul toplantılarında aidatların belirlendiğini belirterek, 200 dairelik sitede 101 kat malikinin toplantılarda bulunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, genel kurul toplantılarına katılanların aidatta beğenmedikleri bir husus olması durumunda tutanaklara şerh düşmeleri gerektiğini ve bir ay içerisinde sulh hukuk mahkemelerine dava açarak, bu yüksek aidat bedellerinin iptalini isteyebileceklerini söyledi.