İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş’ün yapmış olduğu açıklamada; Kırsal Kalkınmayı desteklemede Kadın girişimcilerin ve Kadın Kooperatiflerinin desteklenmesi önemine vurgu yaparak Tarım ve Orman Bakanlığı olarak vermiş oldukları devlet destekleri ve Kadın Kooperatifleri ile yapmış oldukları projeler ve faaliyetlere ilişkin bilgilendirme yaptı.

Ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak konuşmasında; Ülkemizde kadın istihdamının artırılması adına başlatılan “Kadın Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” ilimizde başarıyla yürütüldüğü Kadın Kooperatif ortaklarına, Kooperatif kurma potansiyeli bulunan kadınlara da ayrıca projenin başladığı, 15 Eylül 2021 tarihinden itibaren çok sayıda eğitim, danışmanlık, yurtiçi ve yurt dışında teknik geziler düzenlendiği, yerel paydaş ve pazarlama ağı toplantılarının yapıldığını ifade ederek kadın kooperatiflerine her zaman desteklediklerini ifade etti.

Proje kapsamında pilot illerde her ilin kendi önceliği ve ihtiyaçlarını yansıtmayı mümkün kılacak şekilde katılımcı bir yaklaşımla İl Bazlı hazırlanmış ve “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Yol Haritası ve Faaliyet Planı” uygulamaya konulmuştur. Tabi Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımızın her vurgusunda karşımıza çıkan bir cümle var “Toplumun temeli Aile, Ailenin Temeli Kadın, Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye” hareketiyle ilerlediğimiz bu yolda özellikle kadınlarımızın istihdama üretime ve toplum ekonomisine katılımı bizler için çok önemli olduğunu vurguladı.

Eğitmen Erdem Ak, Kooperatif Ortağı Erkekler ile Erkek Muhtar ve Din Görevlilerine Yönelik Eğitim Programında; Kooperatifçilik ve Temel Esasları başlığı altında kooperatifçiliğin sosyal temelli ekonomik bir işletme olduğuna ve kooperatifçiliğin birlikte hareket etmek, birlikte üretmek olduğunu söyledi. Ak, kooperatifçiliğin işbirliği, güç birliği ve dayanışma birliği olduğuna vurgu yaptı.

Kaynak: Bülten