Teklifte en önemli maddelerden biri olan ev hanımlarının emeklilik hakkı kanunu içeriyor. Ev hanımları, isteğe bağlı sigorta sistemi ile sosyal güvenceye kavuşturulacak. Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulması ile devreye alınacak destek, sigorta primlerinin üçte birini oluşturacak. Mevcut asgari ücrete göre, bu tutar aylık 1.430 lira civarında.
Ev hanımları daha az prim ödeyerek emekli olabilecek. Sigortalı olan ev hanımları sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlanabilecek. 5 bin 400 gün olan kısmi emeklilik şartı 4 bin 500 güne kadar çekilebilecek. Çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanlarının devreye alınması da gündemde kendine yer buluyor. Yine çalışan anneler için bir yıpranma düzenlemesi üzerinde çalışılıyor. Son adım ise doğum borçlanması ile ilgili olacak.
Kısa süre içinde Meclis’e gelmesi beklenen torba yasa tasarısı ile depremden etkilenen illerde fahiş fiyat artışları için cezaların artırılması öngörülüyor. İnşaat yapım işlerinde ve yapı malzemelerinde fahiş fiyat artışı yapanlara katlı idari para cezası verilecek. Bu noktada 10 kat fazla ceza uygulanması gündemde. Çek Kanunu’nda da değişiklik yapılacak. Çekin tarihinden önce bankaya ibrazını geçersiz kılan düzenleme 2 yıl daha uzatılacak. Uygulama 31 Aralık 2023 yerine 31 Aralık 2025’te sona erecek.