Son yıllarda internette yüzlerce kez paylaşılan ve resmen bir fenomen haline gelen erimeyen turşu tarifinin tüm detaylarını sizler için derledik.
Kış mevsiminin vazgeçilmez lezzeti olan birbirinden farklı turşu tarifleri her sene kışın yaklaşmasıyla vatandaşlar tarafından hazırlanıyor. Sevilen lezzet turşu, fermente sebzeler ile hazırlandığı için vitamin ve mineraller tarafından muhafaza edilir. Turşu, özellikle C vitamini, B vitaminleri ve K vitamini içerir.
Masterchef'in ünlü şefi Somer Sivrioğlu'nun daha resmen ünlü olan tarifinin detayları şöyle...
ÜNLÜ ŞEFİN TURŞU TARİFİ
- 1 litre su
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 3 kaşık kaya tuzu
- İnce dilim halinde yarım limon
- Fermantasyon için 4-5 adet nohut
Turşu hazırlayacak vatandaşlar özellikle bu detaylara dikkat etmeli...
Hazırladığınız turşunun lezzetli ve kütür kütür olması için en az 2 hafta bekletilmesi gerekiyor. Turşuyu kurduktan kısa bir süre sonra tüketmek isterseniz henüz istenen seviyede olgunlaşmamış olabilir.
Turşu için sebzeler taze ve sert olmalıdır; özellikle salatalık gibi sebzeler turşu yapımından önce birkaç saat soğuk suya yatırılarak sertleştirilebilir.
TURŞUNUN ERİMEMESİ İÇİN NELER YAPILMALI?
Tuz oranı turşuların erimesindeki en önemli nedendir. Ancak sadece fazla atılmış tuz oranı değil aynı zamanda, Turşu yapımında kullanılan su kalitesi, sirke ve asit oranı, kullanılan malzemenin tazeliği gibi faktörler turşunun erimesinde önemli rol oynar.