Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak suyu, vücuttaki enfeksiyonlarla mücadelede etkili olabilir.
Yüzyıllardır kullanılan bu yöntem, allicin bileşiği sayesinde antibakteriyel ve antiviral özellikler taşır.
İşte 300 yıllık pek bilinmeyen bir sarımsak suyu reçetesi: 2 litrelik bir kavanozu limon suyu ile doldurun ve 40 diş sarımsağı dilimleyip ekleyin.
Serin ve gölge bir yerde 25 gün bekletin, böylece sarımsak suyunuz hazır olacaktır.
Sarımsak Suyu Nasıl Hazırlanır?
Yaklaşık 2 litrelik kavanoz limon sıkılarak doldurulur. Ardından 40 diş kadar sarımsak küçük küçük dilimledikten sonra limon suyu ile dolu kavanoza eklenir.
Kavanoz sıkıca kapatılır ve takribi 25 gün kadar serin ve gölge bir yerde muhafaza edilir. İhtiyaç halinde hastalıklara karşı önlem almanın en etkili yöntemi olarak kullanılır.
Sarımsak Suyunun Kullanım Alanları?
Alternatif tıpta yaygın olarak kullanılan sarımsak aynı zamanda modern tıpta da kullanılmaktadır. Grip, nezle ve astım gibi solunum yollu rahatsızlıklarına karşı ilk başvurulan tedavi yöntemlerinden biri de sarımsaklardır.
Sarımsak suyunu düzenli olarak tüketmek ileri ki yaşlarda oluşan kalp damar hastalıklarının gelişmesine engel olmaktadır.
Sivilce ve Yara İzlerine Karşı: Sarımsak suyu, sivilce ve yara olan yerlere sürüldüğünde en fazla 5 dakika kadar bekletildikten sonra durulanır. Bu uygulama yaklaşık olarak haftada 2-3 kez yapılır.
Saç Dökülmesine Karşı: Her gün düzenli olarak saç çıkmayan yerlere sürülüp birkaç saat beklettikten sonra durulanır. Bu işlem uzun süre devam ettikten sonra saç çıkmayan bölgede saç çıkmaya başladığı görülmektedir.
Boğaz Ağrısı ve Öksürük: Bir bardak ışık suyun içine bir tatlı kaşığı sarımsak eklenip gargara yapıldığında boğaz ağrısına neden olan enfeksiyonlar ve mikropların giderilmesine faydalı olmaktadır.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin: Düzenli olarak bir bardak ılık suyun içine birkaç tatlı kaşığı sarımsak suyu eklenip tüketildiğinde vücudun toksinlerden arınmasını sağlayarak yukarıda sayılan sağlık problemlerinin önlenmesini yardımcı olmaktadır.