Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikri olan genç girişimciler için büyük fırsat sunan yarışmaya başvurular 2 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek. Katılımcılar yarışmaya bireysel olarak veya takım halinde başvuru yapabiliyor. Bireysel başvurularda, daha sonra ekip oluşturulması istenecek. Takımların oluşturulmasının ardından 14, 15 ve 16 Mayıs tarihlerinde üç gün sürecek yoğun bir eğitim programı gerçekleştirilecek.

ATAP Go Girişim Atölyesi, üniversite öğrencileri ve yeni mezunlara girişimcilik dünyasına adım atmaları için teorik ve pratik bilgilerle donatılmış bir ortam sunuyor. Özellikle üniversitelerin 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin yanı sıra, Eskişehir’de örgün öğretim gören tüm lisans ve lisansüstü öğrencilere açık olan bu program, katılımcıların fikirlerini iş modeline dönüştürmelerini ve girişimcilik yolculuklarına sağlam bir başlangıç yapmalarını hedefliyor.

Üç gün sürecek eğitim programı kapsamında girişimcilik eğitimi, iş modeli geliştirme, fikri haklar ve teknoloji olgunluk seviyeleri, pazar analizi, rakip değerlendirmesi ve etkili sunum teknikleri gibi başlıklarda kapsamlı içerikler sunulacak. Eğitimlerin yanı sıra, programın ikinci gününde Ar-Ge merkezi uzmanları, akademisyenler ve Teknopark temsilcileri katılımcılara mentorluk desteği sağlayacak.

Yarışmanın final gününde katılımcılar, geliştirdikleri iş fikirlerini oluşturulan Jüri Değerlendirme Komisyonu’na sunacak. Jüri; Ar-Ge merkezi yöneticileri, ETO ve ESO küme yöneticileri, akademisyenler ve teknopark yönetiminden oluşacak. Katılımcılar, jüri karşısında beş dakikalık sunum ve beş dakikalık soru-cevap süreciyle projelerini değerlendirmeye sunacak. Jüri, projeleri problem tanımı, çözüm önerisi, yenilikçi yönü, teknoloji düzeyi, ticarileşme potansiyeli ve uygulanabilirlik gibi kriterler üzerinden değerlendirecek.

Değerlendirme sonucunda en yüksek puanı alan üç takım ödüllendirilecek. Birinci olan girişimci takıma 40 bin TL, ikinci olan takıma 25 bin TL ve üçüncü olan takıma 15 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca, yarışma sonucunda başarılı bulunan ve TÜBİTAK destek program şartlarını sağlayan girişimciler, ATAP uzmanları aracılığıyla TÜBİTAK 1812 Programı ve çeşitli proje pazarlarına yönlendirilecek.

Kaynak: Bülten