Türk Polis Teşkilatı, trafik güvenliğini artırmak amacıyla önemli bir adım atıyor. 1 Mart 2025 itibariyle, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çorum, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan karayollarında, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarıyla ortalama hız denetimlerine başlandı.
YENİ SİSTEMLER KULLANILIYOR
Yeni sistem ile sürücüler, belirlenen hız sınırlarını aşmamaları konusunda daha sıkı bir denetim altına alınacak. Hız ihlalleri, belirli bir yol segmentinde araçların geçiş sürelerinin ölçülmesiyle tespit edilecek ve ortalama hızın yasal sınırları aşıp aşmadığı belirlenecek.
Ayrıca, "Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri"nin kurulum çalışmalarının devam ettiği ifade ediliyor. Bu sistemin, trafik kazalarını ve hız ihlallerini azaltmayı hedeflediği belirtildi.