Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde beklenen hava olaylarına dair detaylı tahmin raporunu yayımladı.
Yapılan açıklamada, yeni haftada sağanak yağışların yeniden etkili olacağı, bazı bölgelerde çöl tozunun da taşınacağı ifade edildi.
Meteoroloji'nin güncel değerlendirmesine göre; İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Ankara, Çankırı, Nevşehir, Kayseri, Sinop, Erzincan ve Van çevrelerinde, ayrıca Kütahya ve Eskişehir'in kuzey kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü yağışların görüleceği tahmin ediliyor.
Sabah ve gece saatlerinde iç, kuzey ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis hadiselerine dikkat çekilirken, Rüzgarın doğuda güney ve güneybatı yönlerinden zaman zaman saatte 60 km hıza ulaşabileceği belirtildi.
Hava sıcaklıklarında genel olarak değişiklik beklenmiyor. Türkiye’nin büyük bölümünde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği bildirildi. Rüzgarın batı bölgelerde kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.
Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğu kesimlerinde beklenen toz taşınımı nedeniyle, hava kalitesinde düşüş, görüş mesafesinde azalma ve çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklar yaşanabileceği kaydedildi. Vatandaşların özellikle sağlık sorunları yaşamamaları için dış ortam aktivitelerine karşı dikkatli olmaları istendi.
Marmara Bölgesi: İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Sakarya çevrelerinde gün boyunca çok bulutlu, zamanla parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Bilecik çevrelerinde sabah saatlerinde yerel sağanaklar gözlemlenebilir.
İç Anadolu Bölgesi: Ankara, Eskişehir, Konya, Nevşehir ve Kayseri çevrelerinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor. Eskişehir'in kuzey kesimlerinde sabah saatlerinde yağış bekleniyor.
Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu: Doğu ve güneydoğuda çöl tozu taşınımının etkili olması bekleniyor. Güney yönlü kuvvetli rüzgarlarla birlikte toz partiküllerinin taşınabileceği, bu nedenle olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
Meteorolojik verilere göre, yeni haftayla birlikte yurt genelinde etkisini artırması beklenen yağışların 26 Nisan 2025 tarihine kadar devam etmesi tahmin ediliyor. Bu süreçte kısa süreli güneşli hava geçişleri olsa da yağışlar ağırlıklı olarak etkisini sürdürecek. Mayıs ayının ilk günleri itibarıyla ilkbahar koşullarının daha belirgin hale geleceği öngörülüyor.