31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından CHP, Türkiye’de birinci parti olurken; AK Parti tarihinde ilk kez ikinci parti konumuna düştü ve olası erken seçim tartışmaları gündemi en çok meşgul eden konu haline geldi. Biz de Hamamyolu Caddesi’nde Eskişehirli vatandaşlara erken seçim tartışmalarına ilişkin ne düşündüklerini sorduk. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle erken seçim olması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, gelecek olan hükümetin enkaz alacağını, bu nedenle Türkiye’nin sorunlarının kolay kolay çözülemeyeceğini ifade etti.
Ali Demirlek
“Bence olur. Bir sene içinde olur. Koşulları görüyorsunuz, ekonomi görüyorsunuz. Millet çok zor durumda. Ben emekliyim zor geçiniyorum. Bence en çok emekliler erken seçim istiyor. Bence olmalı. Türkiye’nin problemlerine çözüm üretemez kolay kolay. Enkaz alacaklar başka hükümet gelse de. İlk etapta zor.”
Çetin Kılıç
“Mümkün değil olmaz. Erken seçimi millet istiyor da bunun kararını Meclis verecek. Bugün ki Meclis aritmetiğine bakarsan bu mümkün değil. 2027’de seçim olacak. Çünkü Anayasa değişikliğine hazırlanıyorlar. Şu anki Meclis haliyle anayasa değişikliği zor. Cumhurbaşkanı, tekrar cumhurbaşkanı olabilmek için uğraşacak. Vatandaş erken seçim istiyor. Erken seçim kısmen çözüm.”
Şaban Alişer
“Erken seçim olmalı. Vatandaş istiyor bence. Değişmesi lazım artık. Çünkü her şey çok pahalı. Yaşanacak bir durum kalmadı. Erken seçim olursa problemlere çözüm bulunabilir. İnşallah erken seçim olur.”
Yakup Kutlu
“Erken seçim olmalı da olmaz. Nedenini fazla konuşmayayım. Bu halk istemez. Bu halk her şeye evet diyor. Erken seçim olursa çözüm üretilir sorunlara. Şu an Türkiye’nin durumu çok kötü. Enflasyon filan konuşulacak çok şey var.”
Bilal Yurtsever
“Bence erken seçimin olması lazım. Hiçbir şeyin tadı tuzu kalmadı. Ne ekonomi ne ahlak. Büyük bir ahlak çöküşü var bu ülkede. Çalışacak adam da bulunmuyor. Yabancılar büyük problem. Bu Suriyeliler, Afganlılar. Onun için seçimin olması lazım. Artık bunların değişmesi lazım. Artık yapacakları hiçbir şey yok. Vatandaş da şaşırdı. Her seçim milleti aldatıyorlar. Sürekli bu ülkede şoför değişiyor ama istikamet değişmiyor. Ahmet gidiyor, Mehmet geliyor. Toplum konulara vakıf değil.”