Karaciğer Yağlanması Tedavisi| Karaciğer Yağlanması Nedir? Mevcut organın kendini dış etkenlerden korumak amacı ile oluşturduğu yağlanma oranı olarak bilinir. Toplum üzerinde her 4 5 kişiden birinde muhakkak görülür. Ancak görülme riski mevcut olmasından fazla zaman zamansa çok fazla olması durumunda büyük risk taşır. Erkek ve kadın olmak üzere her iki cinsiyette de sık rastlanan durumlar arasında yer alır. Yağlanma durumu fazla olması sonucun da vücut üzerinde farklı fonksiyonel yapının oluşmasına ortam hazırlar.

Yağlanmaya Bağlı Nedenler?

Kişilerde başlarda karaciğer yağlanması olduğu net olarak gözlemlenmez. İlerleyen süreçler de de mide bulantısı, hafıza da güçlük, hemoroit gözlemlenen belirtiler arasında yer alır. Karaciğerin normalin üzerinde fazla yağ biriktirmesi sonucunda sağlık anlamında sorunlar oluşur. Bu sorunlar arasında;

Yağlanma sonucunda karaciğer üzerinde iltihaplar görülmeye başlanır, Yağlanmaya bağlı olarak oluşacak ortamda karaciğerin daha fazla aktif olması ve mevcutta bulunan hücrelerin zarar görmesine yol açar. Bu durumda da siroz hastalığının başlangıcı olarak düşünülür. Zaman içinde ilerlemesi ile de karaciğer kanserine kadar devam etmesi yer alır. Bu sebeple yağlanma görülen kişilerin tedavileri ve kontrolleri sıkı olmalı, herhangi nedenle ara verilmemelidir.

Karaciğer Yağlanması Neden Olur?

Her hastalığın oluşum sebepleri arasında kişisel dikkatsizlik ya da genlere bağlı etkenler ağırlıklıdır. Karaciğer Yağlanması Nedir? Neden olur? Sorusunun altında yatan nedenler de genellikle yanlış tüketime bağlıdır. Aşırı oranda alkol tüketme, obez- fazla kilolu olma, yüksek kolesterol, gebelik ve hızlı kilo kaybına bağlı nedenler yağlanma oluşumunda ki temel nedenler arasında yer alır. Çoğunda etken olan kişinin kendisi olarak bilinir. Bu duruma önlemler arasında beyaz renkte ki sebzelerin ağırlık olarak tüketilmesi, süt ürünlerinde yağsız tercihlerin yapılması, tam buğday bakımından zengin tahılların tercih edilmesi, bol bol su tüketimi yatmaktadır.