MHK tarafından yapılan açıklamada, 2002 yılında hakemliğe başlayan Uğurlu’nun, 2025 yılına kadar profesyonel liglerde toplam 576 maçta görev aldığı belirtildi. 2012’den itibaren Süper Lig’de 230 karşılaşmada düdük çalan Uğurlu, 2021-2023 yılları arasında FIFA kokartı taşıyarak Türkiye’yi uluslararası alanda temsil etti.
Sezon başında ve ocak ayında yapılan koşu testlerinde başarısız olan Uğurlu, uzun süre rapor alarak testlere katılmamıştı. Son olarak girdiği testi de geçemeyince, klasman hakemliği için yaş sınırının 40 olması nedeniyle il hakemliği klasmanına düşürüldü.
Artık yalnızca amatör maçlarda görev alabilecek durumda olan Uğurlu, hakemliği bırakma kararı aldı. MHK, yaptığı açıklamada Türk futboluna katkılarından dolayı Uğurlu’ya teşekkür ederek, bundan sonraki kariyerinde başarılar diledi.