Anadolu Üniversitesi Merkezler Birimler Binası'nda düzenlenen toplantıda, AKAUM Müdürü Doç. Dr. Zerrin Sungur Taşdemir açılış konuşmasını yaptı. Taşdemir, 25 Kasım'ın Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü olarak kabul edilmesinin, kadın hakları mücadelesinin simgesi haline geldiğini belirtti. Ayrıca, 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlüğe karşı mücadele eden Mirabal Kardeşler’in ölümünün, kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Taşdemir, kadınların her alanda şiddet gördüğünü ve savaş bölgelerinde kadınların tecavüze uğradığını, öldürüldüğünü veya insan ticaretine konu olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'de erkek şiddetinin 344 kadının hayatına mal olduğunu ve 558 kadının yaralanmasına yol açtığını belirterek, kadına yönelik şiddetin dünya çapında yaygın bir sorun olduğunu dile getirdi.

Toplantıya katılan Tazelenme Üniversitesi temsilcileri Şükran Bilge ve Ferhat Taşdelen, kadına yönelik şiddetin insan haklarına vurulan bir darbe olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, aile içindeki şiddetin en çok çocukları etkilediğini vurguladılar.

"Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete hayır"

Toplantının ilerleyen bölümünde, Merkezler Birimler Binası İdari Sorumlusu Şermin Akaltan ve ekibi, 'Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete hayır' sloganları attı. Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi Ayten Bayraktaroğlu ise kadına yönelik şiddetin en önemli unsurunun çocukluktan başladığını ve aile içindeki şiddetin, çocukları da olumsuz şekilde etkilediğini belirtti.

AKAUM tarafından düzenlenen bu etkinlik, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturma ve toplumsal cinsiyet eşitliği için önemli bir adım olarak kaydedildi. Katılımcılar, şiddetle mücadele ve kadın hakları için toplumsal dayanışmanın gücüne dikkat çekti.

Toplantıya, Doç. Dr. Zerrin Sungur Taşdemir, Dr. Öğr. Üyesi Ayşen Balkaya Çetin ve çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı