Belediyeler, Eskişehirli vatandaşları bu kampanyaya destek vermeye çağırırken, çevreyi kirletenlere Kabahatler Kanunu gereğince 2 bin 953 TL idari para cezası uygulanacağını duyurdu.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürlükleri, "Daha Temiz Bir Eskişehir" amacıyla birleşti.
Temiz bir çevrede yaşamanın önemine dikkat çeken zabıta ekipleri, yerlere tükürmek, çöp, sigara izmariti, çekirdek kabuğu gibi atıkları çöp kutularına atmak yerine yerlere atan vatandaşlara yönelik idari para cezası uygulayacak.
5 Şubat Çarşamba günü itibarıyla sahada denetimlerde bulunacak olan zabıta ekipleri, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32/1. maddesi gereği, çevreyi kirletenlere 2 bin 953 TL idari para cezası uygulayacak. Ekipler, vatandaşları daha duyarlı olmaya ve çevreyi kirletmemeye davet etti.