Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Teknolojiyi Abartma, Geleceğini Karartma-2" projesi, il genelinde önemli bir sosyal sorumluluk adımı olarak devam ediyor. Çocuk ve gençlerin teknolojiyi doğru kullanmalarını teşvik etmeyi amaçlayan proje kapsamında, farklı eğitim kurumlarında çeşitli kurslar düzenleniyor.
Proje çerçevesinde 8 lisede toplam 182 öğrenciye voleybol, robotik kodlama, uygulamalı tiyatro, ebru ve el bakım kursları verilmeye başlandı. 3 ay sürecek olan kurslar, öğrencilerin hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.
Ayrıca, 10-20 Şubat tarihleri arasında il genelindeki 20 anaokulunda 1875 öğrenci ve 111 idareciye yönelik olarak "Hacivat ve Karagözün Teknoloji ile İmtihanı" adlı gölge oyunu sahnelendi.