Törende açıklamalarda bulunan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, Denetimli Serbestlik Sistemi’nin kuruluşunun 20. yılına yaklaştığını belirterek, suç işleyen hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla birçok proje yürütüldüğünü ifade etti. Başsavcı Karakülah, protokolün, denetimli serbestlik sisteminin akademik destekle güçlendirilerek, bilimsel temellere dayanan bir yaklaşımla daha verimli hale getirilmesini amaçladığını vurguladı.
Başsavcı Karakülah, yapılan işbirliğinin yalnızca insan kaynağını değil, aynı zamanda üniversitelerin akademik desteğini de içereceğini belirtti. "Suç işleyenlerin yeniden suç işlemelerinin önlenmesi ve topluma kazandırılması adına yürütülen çalışmalar, üniversitelerimizle güçlendirilecektir. Bu işbirliği, yükümlülerin sosyal hayata katılımını artırarak, sosyal sorumluluk projeleri geliştirilmesine olanak sağlayacaktır," dedi.
Başsavcı, denetimli serbestlik hizmetlerinin daha etkili bir şekilde yürütülmesi için Adalet Bakanlığı ile diğer ilgili bakanlıklar arasında çatı protokollerinin yapıldığını, ayrıca Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da yerel kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde olduğunu belirtti. Uygulama süreçlerinin sürekli olarak iyileştirilmesi için yükümlülerden alınacak geri bildirimlerin önemli olduğunu ifade etti.
Protokol imza törenine katılan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Özkay, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak ve Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, protokolün başarılı olmasını temenni ederek, yapılacak çalışmaların şehre ve ülkeye hayırlı olmasını dilediler. Törene ayrıca Eskişehir Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Ali Öztaylan da katıldı.