Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aralıklı yağışlar görülecek.

Soğuk havanın etkisiyle özellikle kuzey, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması gerekiyor. Bununla birlikte, Doğu Karadeniz’in yüksek kesimleri ve Doğu Anadolu'nun eğimli bölgelerinde çığ tehlikesi bulunduğu belirtiliyor.

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece daha düşmesi bekleniyor. Mevsim normallerinin altında seyredecek sıcaklıklarla birlikte rüzgarın kuzey yönlerden esmesi ve bazı bölgelerde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

20 Şubat Yur

ESKİŞEHİR'E KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava tahmin raporuna göre, Eskişehir ve çevresindeki illerde kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak, sıcaklıkların ise 3 ila 6 derece düşerek mevsim normallerinin altında kalmaya devam etmesi bekleniyor.

Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden 30 ila 50 km hızla eseceği, zaman zaman kuvvetlenerek kısa süreli fırtınaya dönüşebileceği öngörülüyor. Meteoroloji yetkilileri, özellikle kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kar yağışı, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksaklıklar, buzlanma ve don olayları gibi risklere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Eskişehir'de hava sıcaklıklarının ilçelere göre farklılık göstermesi bekleniyor. Mihalgazi ilçesi 7 derece ile en yüksek sıcaklığa sahipken, Mihalıççık ilçesinde sıcaklığın eksi 3 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

BİR İLÇEDE OKULLAR TATİL

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde yoğun kar yağışı, buzlanma ve tipi nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Mihalıççık Kaymakamlığının hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

"İlçemizde yaşanan yoğun kar yağışı, buzlanma ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek risk ve olumsuzluklara karşı önleyici tedbir olarak İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararı ile 20 Şubat 2025 Perşembe günü tam gün, tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrencilerimiz ve tüm okullarımız için eğitime 1 gün süreyle ara verilmesine karar verilmiştir."

Ekran Resmi 2025 02 20 10.47.40

20 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Türkiye genelinde soğuk hava dalgası etkisini sürdürüyor. Kar yağışı ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle özellikle kuzey, iç ve doğu bölgelerde buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesine karşı yetkililer dikkatli olunmasına karşı uyarılarda bulundu.

20 il için sarı kodlu uyarı yapılırken Meteoroloji'den Eskişehir için de kar yağışı uyarısı yapıldı. 

Meteoroloji tarafından uyarı verilen iller şunlar:

Ağrı

Bingöl

Diyarbakır

Giresun

İstanbul

Muş

Rize

Trabzon

Batman

Ardahan

Artvin

Bitlis

Elazığ

Hakkari

Kars

Ordu

Siirt

Van

Şırnak

Iğdır

 

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi