Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesindeki Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM), 40. dönem mezuniyet töreniyle büyük bir coşku yaşandı. 62 kursiyer, "Kalite Kontrol ve CMM Ölçüm Operatörlüğü", "CNC Tezgâh Operatörlüğü", "Kaynak Operatörlüğü" ve "Makine Bakım ve Montaj Operatörlüğü" gibi teknik alanlarda eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı ve iş hayatına adım attı.

Eskişehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayalı nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan MEGEM, sanayicilerin ihtiyaç duyduğu teknik elemanları yetiştirerek Türkiye'ye örnek olmayı sürdürüyor. Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM’in sanayinin büyümesine ve rekabet gücünün artmasına katkı sağladığını belirterek, eğitim programlarını sürekli güncellediklerini vurguladı. Ayrıca, yakın zamanda 2 yeni meslek dalı daha ekleyerek sanayinin gelişen ihtiyaçlarına yönelik eğitimler sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Meem Mezuniyet1

2 BİN 238 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

MEGEM, bugüne kadar toplamda 2 bin 238 kişiye eğitim vererek, iş sahibi olmalarını sağladı. Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve MEGEM Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya, 40. dönemin ardından 62 mezun vererek toplamda 2 bin 238 kişiye eğitim sunduklarını açıkladı. Özkaya, "Bu dönemde CNC bölümünden 29, kalite kontrol bölümünden 11, kaynak bölümünden 12, makine bakım ve montaj bölümünden ise 10 mezun verdik. Eğitim altyapımızı güçlendiriyor, teknolojik donanımımızı artırıyoruz ve kursiyerlerimize en güncel teknik beceriler kazandırıyoruz," dedi.

MEGEM, Eskişehir sanayisinin en önemli iş gücü kaynağı olarak sektördeki öncü rolünü güçlendirmeye devam ediyor. Başkan Özkaya, MEGEM’i daha da geliştirmek ve yeni meslek dalları eklemek için yatırımlarına devam edeceklerini ifade etti. Eskişehir sanayisine gerçek manada hizmet etmeye ve nitelikli iş gücü yetiştirmeye kararlı olduklarını belirtti.

Kaynak: Bülten