Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Taş Alicenap'ın yürütücülüğünü yaptığı, 2023 yılında başlayan "Animasyon Eğitiminde Disiplinlerarası Bir Yaklaşım: 'Medikal Animasyon' Ders Tasarımı, Uygulaması ve Değerlendirmesi" başlıklı projesinin toplantısı çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Proje kapsamında, medikal animasyon alanındaki iş gücü potansiyelini değerlendirmek amacıyla, BEBKA, ATAP, Türk Medikal İllüstratörler Birliği ve ilgili paydaşlarla bir çevrim içi toplantı düzenlendi. "Medikal Animasyon Konusunda Potansiyel İşgücü Değerlendirme Toplantısı", medikal animasyon dersini seçen, bu alanda kariyer yapmak veya girişimde bulunmak isteyen öğrenciler için neler yapılabileceği konusunda görüş ve önerilerle sona erdi. Görüşmelerde, animasyonun sadece eğitim ve eğlence değil, medikal, mühendislik ve temel bilimler gibi alanlarda da kullanılabileceği, bu alanlarda doğacak istihdam potansiyelleri ele alındı.

Doç. Dr. Çiğdem Taş Alicenap, "Çalışmamız TÜBİTAK 1001 projesi kapsamında desteklendi ve ilk kez Türkiye'de lisans düzeyinde eczacılık ile çizgi film/animasyon gibi iki farklı disiplini bir araya getirdi. Anadolu Üniversitesi'nde MED 302 Medikal Animasyon dersinin yaygınlaştırılması ve sürdürülebilirliği ile diğer üniversitelerde de uygulanabilirliği için çalışmalar yaptık" dedi.

Proje ekibinde, Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sinem Ilgın, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Meral Güven ve GSF öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Emin Bakan araştırmacı olarak görev aldı. Araştırmada ayrıca Arş. Gör. Burak Karaduman, Arş. Gör. Yasin Arslan ve doktorant Sibel Küçükkayhan bursiyer olarak yer aldı.

Proje süreçleri ve sonuçlarının paylaşıldığı toplantıya, Türkiye genelinde Çizgi Film ve Animasyon eğitimi veren üniversiteler ve Eczacılık Fakülteleri davet edildi. Toplantıda, Anadolu Üniversitesi Eczacılık, Eğitim ve Açıköğretim Fakültesi'nden öğretim elemanları ve öğrenciler de hazır bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı