AK Parti’nin yerel seçimlerde Eskişehir’de neden başarısız olduğunu yıllardır konuşuyoruz. 2004 yılında girdiği ilk yerel seçimde Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerini kazandı. Büyükşehir Belediyesi’ni yaklaşık 10 bin oyla kaybetti ama meclis çoğunluğunu kazanmıştı.
2009’da Tepebaşı’nı, 2014 seçiminde Odunpazarı’nı kaybetti. Son seçimde MHP ile ittifaka rağmen meclis çoğunluğunu ve bazı dış ilçeleri de kaybetti.
İktidar Partisi’nin başarısızlığı yıllarca ‘yapılan hizmetler yeterince anlatılamıyor’ denilerek izah edildi.
Erdoğan’dan Şirintepe Mahalle Başkanı’na kadar herkes böyle düşünüyordu. Hatta Nabi Hoca ‘az laf çok iş’ sloganını sonraki zamanlarda ‘çok iş çok tanıtım’ diye değiştirdi.
Slogan değişti ama ‘kader’ değişmedi!
Yılmaz Hoca beşinci zaferine meclis çoğunluğunu da alarak ulaştı.
Şöyle bi dönem de yaşadık…
AK Partililer “Yaptığımız hizmetleri CHP’liler sahipleniyor” demeye başladı…
İşte koskoca stat yaptık Yılmaz Hoca önündeki 1,5 metrekare kavşağa çiçek dikti ahali stadı Büyükerşen’in yaptığını düşünüyor diye ortalığı ayağa kaldırdılar.
Adalet Sarayı yaptık, Yılmaz Hoca önüne Atatürk heykeli koydu, refüje de adalet heykeli… Büyükerşen puanları topladı dendi.
Demiryolu hattı yer altına alındı. Yılmaz Hoca kavşağı düzenledi, üstüne bir de anıt yerleştirdi. Sonuç malum! AK Parti kanadının serzenişleri böyle devam etti.
Ve bugün…
İktidar’ın büyük hizmetlerinden biri olan Millet Bahçesi gün sayıyor. Eski stat alanına yapılan yeşil alanda son düzenlemeler yapılıyor.
Ekim ayının başlarında yine aynı serzenişle karşılaştık. CHP’li Odunpazarı Belediyesi, Millet Bahçesi yakınlarına ‘tabela’ koymuş!
Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hasan Burgaz tepkisini “Her zaman aynı taktik! Yer: Millet Bahçesi önü. Hükümetin projesini sahiplenme adına algı peşindeler yine” diyerek gösterdi.
Burgaz belki tepkisinde haklı olabilir!
Ama biraz da özeleştiri yapmalı. Eskişehir’e yapılmış en büyük hizmetlerden birinin tanıtımı için ne yapıldı? Türkiye çapında bir hizmetin açılışına sayılı günler kala nasıl bir PR çalışması yürütüldü?
Eskişehir’in en kıymetli arazisi yeşil alan olarak bırakıldı. Elimizde Avrupa’da örneğine az rastlanacak bir yeşil alan var.
Kaç röportaj yapıldı, kaç tweet atıldı, kaç canlı yayına çıkıldı?
Röportaj yok, tweet yok, yayın yok… Gizem yok, heyecan yok, geri sayım yok…
Ne var? Tabela var! İktidar kanadı da o tabelayla uğraşıyor…
Hizmetin büyüklüğünü önce yapanlar kabul edecek ve ona göre davranacak!
Tabela
Cihan Yıldırım
Yorumlar