Ajanda’mın 20 Ekim satırında Cüneyt Arkın var. 1991 yılı için ‘Genel seçimlerde Anavatan Partisi Milletvekili adayı oldu’ diyor.

Allah rahmet eylesin… Kaç nesil filmleriyle büyüdü… Hemşerimiz… Eskişehir’in evladı…
Hayatından satır başlarını ve Eskişehir ile ilişkisinin kısa özetini sizler için derledim.
20 Ekim 1991 Genel seçimlerinde Anavatan Partisi’nden Eskişehir’de 4. sıradan milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi. Yılmaz Büyükerşen’in Atatürk Lisesi’nden sınıf arkadaşıdır.
8 Eylül 1937’de Eskişehir, Karaçay köyünde doğdu. Doktor olan Arkın, askerliğini Eskişehir'deki Hava Üssü’nde yedek subay olarak yaptı. Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır.
8 Ağustos 2006 - Cüneyt Arkın, 2. Eski Türk Sineması Geceleri’ne katılmak için Eskişehir’e geldi. 2010 yılında düzenlenen 12. Uluslararası AÜ Eskişehir Film Festivali’nde Onur Ödülü aldı.
Odunpazarı Belediyesi’nin ismini bir parka vermesiyle ilgili olarak Mayıs 2022’de “İlerleyen günlerde Eskişehir'e bağlı ve dünyaya geldiğim Odunpazarı ilçesindeki Cüneyt Arkın Parkı’na gidip bol bol karımın sevdiği papatyaları ekeceğim” paylaşımı yaptı.
Mamure Mahallesi’nde adını taşıyan bir sokak vardır. Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nde heykeli bulunmaktadır. Eserlerinin de yer aldığı Dostlar Resim Sergisi, 2009’da Eskişehir'de izlenime sunulmuştu.
28 Haziran 2022’de aramızdan ayrıldı.
1963-2021 yılları arasında 330 sinema filmi, dizi ve tiyatro oyununda rol aldığı ifade ediliyor.
Eskişehir olarak daha fazla sahip çıkılmalı. Ne kadar ünlü olursa olsun vefat ettikten sonra unutuluyorlar. Eskişehir’de adına mutlaka bir organizasyon yapılmalı.
Ve uzun yıllar devam etmesi sağlanmalı…
İsminin bir binaya ya da caddeye verilmesinden ziyade hayatını adadığı ve hayli başarılı olduğu işiyle ilgili olması gerekir.
Cüneyt Arkın Sinema Günleri olabilir…
Anadolu Üniversitesi belki bu görevi üstlenebilir… İletişim Fakültesi belki bir şeyler yapabilir. Sanat dernekleri ya da belediyeler de adım atabilir.
Eskişehir, gurur duyduğu evladına vefatından sonra da sahip çıkmalı.