Yıkılmayan Adam… Dünyayı Kurtaran Adam… Yarınsız Adam… Adını Unutan Adam… Asılacak Adam… Satılmış Adam… Sert Adam…
Bunlar Cüneyt Arkın filmleri…
Ve en sonunda ‘Sinemayı Kurtaran Adam’ olur Cüneyt Arkın!
8 Eylül 1937’de Eskişehir’de, Odunpazarı’nda, Karaçay Mahallesi’nde doğdu. Eskişehir’in ve sinemamızın gurur kaynağı ‘Fahrettin Cüreklibatır’ 28 Haziran 2022’de İstanbul’da vefat etti.
Atatürk Lisesi’nden Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in okul arkadaşı…
Prof. Dr. İlber Ortaylı, vefatının ardından “Cüneyt Arkın (Fahrettin Cüreklibatır) Eskişehir’de Karaçay Türklerinin yerleştirildiği Karaçay Köyü’nde doğdu. Soyadı da bu Türk lehçesini yansıtıyor” paylaşımı yaptı.
Eskişehir’e sık gelip giderdi. 8 Ağustos 2006’da Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği 2. Eski Türk Sineması Geceleri’ne katılmak için Eskişehir’e geldi. Ve hemşerilerine unutulmaz bir gece yaşattı.
Cüneyt Arkın’ı Eskişehir’de ‘Unutulmayan Adam’ yapmalıyız.
Başka şehirler, kurumlar ve sektör zamanla ne yapar bilinmez. Eskişehir bu konuda özel bir çalışma yapmalı. Adını muhakkak yaşatmalıyız.
İsmi bir parka verildi. Halk Merkezi’ne de verildi…
Bu noktada Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi bi şeyler yapabilir mi?
Müze olabilir…
Film Festivali olabilir…
Sinema Kafe olabilir…
Film yarışması olabilir…
Yeni oluşacak bir mahalleye ismi verilebilir.
Günün sonunda Cüneyt Arkın denince akla Eskişehir gelmeli. 
Hiç bi şey olmasa doğum gününde ya da vefat ettiği gün anma töreni yapılmalı. Bir araya gelip bi filmini bile izlesek yeter diye düşünüyorum.
Cüneyt Arkın bu topraklarda unutulmamalı…
Cüneyt Arkın’ın Battal Gazi film serisini de unutmayalım. 1971-1974 yılları arasında dört film çekildi. Bu kapsamda Seyitgazi ilçemizdeki Seyit Battal Gazi Külliyesi de kullanılabilir.
Yapılacak bir şey illa ki vardır. Belki önce bunu konuşmalıyız. Ne yapacağımıza karar vermeliyiz. Sonra da Cüneyt Arkın’a sahip çıkmalıyız.