Lateral epikondilit sıklıkla tenisçi dirseği olarak bilinir. Dirseğin dış tarafında kas-tendonun kemiğe yapışma yerinde görülen ağrılı bir durumdur. Lateral epikondilit hastalığında tendon yapışma yerinde dejenerasyon ve zayıflama söz konusudur. Kasların kendileri çok iyi kanlanır, ama kas yapışma noktaları ve kasların uzantıları olan tendonlar dediğimiz bağ yapıları çok iyi kanlanmaz. Çok iyi kanlanmadıkları için, hasara bağlı olarak iyileşme süreci de geç veya kötü olur.Bu kasın (extansör carpi brevis) aktif olduğu hareketlerle ilgili olarak ağrıya sebep olabilir (germe, kavrama vs). Tenis gibi sporlar sıklıkla bu durumla ilişkilidir.Tenisteki 'backhand' vuruşundaki hatalı teknik ile bu bölgenin sakatlanması sık görüldüğü için tenisçi dirseği adını almıştır.Backhand vuruşu normalde omuzla yapılması gereken bir hareketken; kişi sadece dirseğini ve ön kolunu kullanırsa kas yapısını fazla zorladığı için orada mikro yırtıklar oluşabilir.30-50 yaş grubunda ,masabaşı çalışanlarda ve ev hanımlarında görülme oranı yüksektir. 
Belirtileri nelerdir? 
Dirseğin dış yan kemiğinde hassasiyet oluşması ve dokunma ile bu hassasiyetin dirsek ile el bileği arasında yayılmasıdır.

Lateral epikondilit (tenisçi dirseği) sebebi nedir?

Aşırı kullanım: Çalışma veya çalışmama buna sebep olabilir. Aktivite tendonun yapışma yerinde stres oluşturur. Tendonun yapışma yerinde strese sebep olan aktiviteler tendon üzerinde yaralanmayı artırır. Bu stresler tekrarlayıcı tutma, kavrama aktiviteleri, doğrama, boyama ve  giyinme  olabilir.  
 

Tedavisi   
Tenisçi dirseği yüzde %90 oranında cerrahi olmayan yöntemlerle iyileşir. En az altı ay süren dinlenme, tedavi ve rağmen şikayetleri devam eden kişilere cerrahi tedavi uygulanır. 
 
Egzersiz programı 
Ön kolu güçlendirmek için dirsek, 90 derece bükülü ve yanda iken, avuç içi yukarı çevrilir ve 5 saniye tutulur. Sonra tekrar aşağıya çevrilir ve 5 saniye tutulur. 10 tekrar olmak üzere 3 set yapılır.

Dirseği güçlendirmek için avuç içi yüze dönük olacak şekilde bükülür ve omza değdirilir. Tekrar 90 derece konuma getirilerek dirsek gerilir. 10 tekrar olmak üzere 3 set yapılır. 
Sağlıkla kalın..